5 motive pentru care ai nevoie de un electrician

Electricieni recomandati

Vezi toti electricienii din orasul tau

Electricianul este persoana abilitata sa se ocupe de sistemul electric al casei tale. Cel mai adesea, oamenii apeleaza la un electrician atunci cand se confrunta cu o problema de natura electrica. Exista insa si necesitatea unei evaluari a sistemului electric atunci cand te muti in alta parte si trebuie sa stii care este situatia. Iata in continuare 5 motive pentru care trebuie sa apelezi la un electrician.

Electricianul este un profesionist in meseria sa

Cand trebuie sa rezolvi o problema de natura electrica, cel mai sigur este sa apelezi la un electrician. Orice improvizatii (de exemplu izolatii facute la intamplare) si experimente in acest domeniu pot duce la incendii si alte accidente. Nu te expune pericolului unui scurt circuit, descarcare de curent sau incendiu doar pentru ca obisnuiesti sa te descurci mereu de unul singur.

Si apoi, sa recunoastem, nu toata lumea este familiarizata cu termeni precum „siguranta fuzibila de 30 A”, „pin comun”, „presetupe de tip PG”, „bara de nul” sau „sina omega”. Un electrician are aceste cunostinte, poseda experienta si detine instrumentele necesare efectuarii operatiunilor in mod corect.

Ai nevoie de un electrician? Electrician Bucuresti I Electrician Cluj I Electrician Constanta I Electrician Iasi I Electrician Timisoara

Electricianul executa lucrari punctuale: panoul electric

Un alt motiv pentru care trebuie sa apelezi la un electrician consta in nevoia unor lucrari punctuale: o pana de curent, o schimbare a unui panou electric vechi cu unul nou etc.

De obicei, oamenii isi schimba panoul numai in urma unor accidente precum pana de curent. Mai putina lume, insa, cheama electricianul atunci cand aude niste zgomote ciudate in panoul electric sau are becuri care palpaie. Totusi, acestea pot fi semne ca panoul vechi trebuie schimbat. Practic, intreg sistemul electric al casei depinde de acest panou. Nu uita ca un panou vechi nu mai corespunde normelor actuale de siguranta. Un panou electric nou, bine montat, ofera siguranta si protectie impotriva incendiilor.

Noul tablou electric ar trebui sa aiba protectii instalate pentru scurtcircuit, suprasarcina, diferentiala impotriva curentarii, pentru descarcari atmosferice, pentru supratensiune. Montarea unui panou modern implica de regula sigurante automate, soneria, manopera si garantia.

Electricianul realizeaza verificarea intregului sistem electric al casei


Cand te muti intr-o alta locuinta, in afara de zugravit, parchetare, montarea ferestrelor cu termopane sau alte lucrari de amenajare, trebuie sa apelezi la un electrician pentru verificarea instalatiei electrice.

Electricianul constata ce fel de instalatie electrica exista in noul tau domiciliu. In cazul apartamentelor sau caselor vechi, o instalatie electrica poarta riscul de incendiu, precum si de avariere a aparatelor electrice din casa. Electricianul trebuie sa verifice toate prizele, pentru a vedea daca acestea sunt cu impamantare sau fara. Un consumator mare de curent conectat la o priza fara impamantare risca sa se arda din cauza surplusului de curent si chiar sa te curenteze.

In cazul in care iti construiesti casa, atunci vei avea nevoie de montarea unui sistem electric de cate o echipa de electricieni. In aceasta situatie, este indicat sa-ti iei toate masurile contractuale, cu garantii.

Un electrician iti poate face modificari in sistemul electric

Te-ai gandit sa renunti la usa si fereastra dintre dormitor si balcon, pentru a-ti mari camera? Un electrician iti poate transforma balconul in birou, prin modificari in sistemul electric care sa-ti permita sa ai o lustra si cel putin o priza pentru calculator si accesorii. Un alt exemplu este cel al bucatariei, unde iti poti pune aragaz incastrat in blat, cuptor suspendat, chiar si un televizor. Pentru a putea sa aranjezi mobila si aparatura electrocasnica dupa planurile tale, ai nevoie de prize rezistente, in anumite puncte din bucatarie.

Daca iti renovezi casa si iti cumperi mobila noua, un electrician va putea sa traga fire acolo unde ai nevoie. Astfel, iti recompartimentezi spatiul, facandu-l mai functional.

Electricianul iti ofera o locuinta sigura si valoroasa

Cand apelezi la un electrician profesionist, lucrarile executate de acesta aduc un plus de valoare casei tale. Un sistem electric modern este unul automatizat, care ofera confort beneficiarului si, mult mai important, siguranta. Este adevarat ca lucrarile pot fi costisitoare.

Insa nu uita ca siguranta este un plus incontestabil al locuintei, de care se bucura intreaga ta familie. In cazul in care vrei sa vinzi, vei putea cere mai mult, deoarece siguranta tehnica este unul dintre cele mai importante atuuri ale unei locuinte.

Toate sfaturile