Cum explici clientului importanta componentelor de calitate

Electricieni recomandati

Vezi toti electricienii din orasul tau

La fel cum uneltele unui electrician il protejeaza de accidente, calitatea componentelor folosite in slujba clientului este importanta. Unii electricieni sustin ca face parte din munca lor sa convinga clientul sa opteze pentru solutiile mai scumpe, dar mai sigure.

Componentele de calitate, investitie importanta

Cand vorbim de instalatia electrica dintr-o locuinta, componentele de calitate folosite la crearea sau repararea ei sunt o investitie importanta. Multi clienti aleg sa cheltuiasca sume mari pentru a-si mobila casa, insa uita de instalatia electrica care alimenteaza toate electrocasnicele. Ca electrician, este important sa aduci aminte clientului ca de aceasta investitie depinde siguranta si functionarea pe termen lung a instalatiei electrice.

Riscurile folosirii componentelor de proasta calitate

De cele mai multe ori, o economie temporara de bani nu este justificata de riscurile sau cheltuielile suplimentare pe termen lung. Cand clientul insista ca electricianul sa foloseasca componente de calitate indoielnica, isi expune toata familia unor riscuri. Materialele izolante foarte ieftine nu dispun de multe ori de eficacitatea unora care sunt mai scumpe dar mai sigure.
Cand inlocuieste parti dintr-un circuit, asigura-te ca folosesti componente care respecta toate reglementarile in domeniu si care asigura siguranta pe termen lung. Un scurt circuit poate fi uneori cauza unui incendiu care cauzeaza daune mari ce ar fi putut fi prevenite cu un fir sau cu o izolatie de o calitate mai buna.

Economia pe termen lung

Un alt motiv pentru care poti incerca sa-ti convingi clientul sa accepte folosirea unor componente de calitatea este eficienta energetica a acestora. Materialele ieftine permit pierderi mai mari ca cele create special pentru a asigura eficienta si o factura electrica mai mica pe termen lung.

Economiile cauzate de un consum mai redus prin pierderi mai mici compenseaza de cele mai multe ori investitia in circuite electrice si piese de calitate.

Garantia lucrarii

Una dintre cele mai simple modalitati de a-l face pe client sa inteleaga importanta componentelor de calitate este garantia lucrarii. Piesele si circuitele ieftine au o durata de viata mai scurta si astfel necesita sa fie inlocuite mai des. Poate parea ciudat sa-i oferi clientului o solutie care sa-l faca sa aiba nevoie mai rar de un electrician, insa aceasta optiune se reflecta puternic asupra imaginii tale. Un client impresionat de sinceritatea si amabilitatea ta nu te va uita si iti va recomanda serviciile tuturor cunostintelor.

Unelte de calitate

Pentru a-l incuraja pe client sa aleaga componente de calitate pentru instalatiile electrice si aparatele electrocasnice, este important sa-i oferi un exemplu bun. Asigura-te ca lucrezi cu unelte de calitate, care au fost verificate in prealabil pentru a-ti oferi protectie indiferent de situatie. Uneltele de calitate ofera si garantia unei slujbe finisate mai rapid si mai bine. Cu un echipament de protectie standard si cu o trusa de unelte de calitate, vei inspira mai multa incredere clientului atunci cand ii recomanzi componente de calitate, mai sigure si mai durabile.

Autor: Liviu Petrescu

Toate sfaturile