Cum sa comunici cu angajatorul, ca electrician

Electricieni recomandati

Vezi toti electricienii din orasul tau

Ca electrician, este recomandat sa tii cont de cateva aspecte, in relatia ta cu angajatorul. Cu putin efort, poti depasi problemele de comunicare care apar uneori. Foloseste argumente concrete, intr-un limbaj accesibil, pentru a castiga increderea clientului. Astfel, te poate solicita si a doua oara, recomandandu-te si prietenilor.

Esti electrician? Inscrie-te pe CautElectrician.ro si vei aparea in liste: Electrician Bucuresti I Electrician Cluj I Electrician Constanta I Electrician Iasi I Electrician Timisoara

Prezinta calificarile tale de electrician in relatie cu situatia actuala

Cand o persoana cauta un electrician, acel om vrea sa stie concret ce poti face pentru el. Asadar, nu-ti pierde vremea expunandu-i toate atestatele si calificarile tale in domeniul electric, deoarece domeniul este extrem de vast. Precizeaza care sunt specializarile tale in situatia actuala a clientului.
De exemplu, daca angajatorul s-a mutat in casa noua, evita sa-i spui ca poti face automatizari pentru motoare. Mai bine pune-i direct ca in calitate de electrician montezi prize, intrerupatoare, corpuri de iluminat si ca realizezi circuite separate pentru diversi consumatori precum aerul conditionat, masina de spalat sau plita electrica.
Daca este nevoie, prezinta atestatele si recomandarile pe care le ai ca electrician. Clientul va sti astfel ca are in fata o persoana competenta, care nu practica meseria de electrician ca pe un hobby.

Ca electrician, este recomandat sa folosesti un limbaj accesibil

Cand stai de vorba cu clientul tau despre situatia pe care o intampina, nu uita ca ai in fata, cel mai probabil, un neinitiat. Nu-i spune niciodata lucruri de genul “bransament trifazic cu siguranta diferentiala”, pentru ca vei ingreuna comunicarea dintre voi.
De exemplu, ii poti explica ceea ce faci cand lucrezi cu sigurante, spunandu-i diferenta dintre o siguranta de 16A fata de una de 20A. Ca electrician, tu detii un vocabular de specialitate pe care restul lumii nu-l stapaneste. Vei castiga increderea clientului daca ii vei povesti pe limba lui ce se petrece si ce este de facut.

Ca electrician, prezinta riscurile intr-o maniera echilibrata

Chiar daca tu stii ca exista pericol de incendiu din cauza prizelor, stecherelor sau prelungitoarelor de slaba calitate, spune-i clientului acest lucru pe un ton normal, echilibrat. Ca electrician, nu trebuie sa prezinti lucrurile intr-un mod negativ, deoarece risti sa panichezi oamenii, tu fiind specialistul.
Expune problema si propune solutii, in calitate de electrician. Poti castiga increderea angajatorului daca, de exemplu, intr-o situatie concreta, prezinti modul de a face corect o instalatie electrica, mentionezi ce este de evitat si ce masuri de sigurante se iau.

Lucruri pe care nu trebuie sa le faci ca electrician

Ca electrician, ai mereu in vedere ca jobul tau este unul tehnic, dar ca lucrarile executate sunt pentru un om in carne si oase. De aceea, nu este recomandata o atitudine inflexibila sau una nepasatoare.
Nu trebuie sa mergi niciodata pe principiul “lasa ca merge si asa”. De asemenea, fii pregatit pentru probleme de comunicare. Unii angajatori ar putea sa spuna lucruri de genul “inainte sa veniti dvs, mergea aparatul”. Daca vrei sa-ti pastrezi clientii, trebuie sa fii calm si sa explici rational ce s-a intamplat.
O alta situatie des intalnita este sa primesti reprosuri sau plangeri legate de pret. O cearta poate fi evitata prin explicarea pretului practicat de tine. Foloseste argumente in favoarea ta: tabloul electric a costat atat deoarece pretul se calculeaza in functie de tipul aparatului, ingropat in zidarie sau nu, echipare cu gama completa de protectii, pret de resigilare etc. Ca electrician poti explica angajatorului ca un lucru bun este uneori costisitor, dar ca avantajele justifica acest tarif.

Toate sfaturile